MENU

Brooklyn Studio

Brooklyn, New York

Located in a leafy residential and historic block of brownstones in Brooklyn, New York, this 4,000 sq ft artist studio was constructed to include all new utilities, new mechanical, new roof, new walls and a concrete floor while sorting out programmatic needs for: a collaborative work floor, art storage, LEGO brick inventory, desk pod, kitchenette and a lounge meeting space that doubles as a loading dock. The space, designed for modeling and sculptural works made entirely of LEGO bricks, dates back to the pre-Lincoln era and was formerly a carriage house, manufacturing facility and parking garage. Adhering to a humble budget, the controlled palette of white, chrome, and walnut allows the exuberance of the artwork to stand out. To bring in as much natural light as possible, a series of light wells puncture the work floor ceiling with flush mount light channels. One-inch LED strips spanning 32 feet (coupled with frosted commercial glass doors) usher light into the front loading dock/lounge meeting area. Photo credits: Chaunté Vaughn and Sean Kenney Winner of two AIA Houston Design Awards for Interior Architecture and Renovation/Restoration 2015.

Next Project