MENU

2016

Merrick

Houston, TX

To save and preserve a beautiful oak tree on the lot, the Merrick project respects nature by designing for views of the tree from the first floor living-dining-kitchen and to experience the canopy above with a panoramic view from the second floor master bedroom. The clients wanted the house to have space for their growing family while also reflecting a connection to the original house on the lot where they started their family. Wood from the former house was deconstructed and salvaged through a program with Habitat for Humanity and restored in the new house as accents in the entry art niche and master bedroom wall. Curated pieces include art from Mexico that reflects the family's heritage and travels. Integrating a light brick with wood, steel and glass, this house in Braes Heights also answers to the site near the bayou with an elevated foundation coupled with flood vents. Featured on the AIA Houston Home Tour 2016.

Next Project